© 2019 by team RSVP

OVER TEAM RSVP

Team RSVP is een ervaren en op elkaar ingespeeld multidisciplinair ontwerpteam, dat bestaat uit Team V Architectuur, Van Rossum, Valstar Simonis en Peutz. Na diverse eerdere samenwerkingen hebben we in 2014 de vof Team RSVP – Total Engineering opgericht, speciaal voor de renovatie van het Hoofdgebouw (nieuwe naam: Atlasgebouw) van de Technische Universiteit in Eindhoven. Gezamenlijk hebben we speciale expertise in universiteitsbouw, Building Information Modeling (BIM), duurzaamheid (BREEAM), gebouwtransformaties en integraal ontwerpen.

 

Integratie architectuur en techniek

De integrale werkwijze van Total Engineer Team RSVP is gericht op samenwerking vanaf het vroegste moment in het ontwerpproces. Van concept tot uitvoering werken we met een vast team van professionals, uit verschillende disciplines. Zij kijken graag over de grenzen van hun eigen vakgebied heen. Uitgangspunt is dat er geen splitsing is tussen conceptvorming en technische uitwerking. Daardoor leveren wij gebouwontwerpen waarin architectuur en engineering perfect op elkaar zijn afgestemd en elkaar écht versterken. Het Atlasgebouw is hiervan een sprekend voorbeeld.

 

BIM

Een essentieel onderdeel in de werkwijze van Team RSVP is het gezamenlijke integrale 3D model: het Building Information Model (BIM). We zetten BIM in om kwalitatief beter samen te werken. Niet alleen binnen het multidisciplinaire ontwerpteam, maar juist ook met andere adviseurs, uitvoerende partijen en met onze opdrachtgever en de gebruikers.

 

Momenteel werken wij alweer aan de derde generatie BIM-projecten. Daardoor zijn wij in staat veel voorkomende afstemmingsproblemen te omzeilen en de voordelen van BIM optimaal te benutten.